Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

de Oana in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2012 | 13994 vizualizari

 

Combinatie pe care eu o ador, spanac si branza, un aperitiv senzational! Am vazut ceva asemanator la Sara_Miki, super reteta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu spanac maruntit
  • 3 linguri smantana
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt (optional)
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • o cutie crema de branza cu verdeata 
  • 3 linguri smantana
  • o ceapa mica de apa
  • o legatura de marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu spanac umplute cu branza:

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12 "pastile" si le-am lasat sa se dezghete. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor in aluat. In tava de la aragaz se aseaza o foaie de copt si se rastoarna compozitia de spanac. Se niveleaza cu lingura si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor. Se scoate tava si se lasa la racit.

Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana. Se toaca ceapa marunt de tot, mararul la fel si se amesteca cu branza. Se potriveste de sare. Se imparte compozitia in doua.

Blatul de spanac se taie in 3 bucti egale. Pe un platou deptunghiular se asaza o foaie  de spanac, deasupra se pune jumatate din cantitatea de branza, se niveleaza cu o spatula. Se adauga a doua foaie de spanac, restul de branza si deasupra ultima foaie. Se acopera cu folie de aluminiu si se pune la frigider cateva ore. Se taie apoi dupa plac.

TIPS-URI

1

 Va recomand sa incercaticu crema de branza si verdeata Delaco :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu spanac umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

getix 1

10.05.2013, 16:47

arata extraordinar

Oana 1

02.08.2014, 19:10

Am facut iar triunghiurile si am folosit branza ceva fin cu verdeata Delaco, o bunatate au iesit! Tocmai potrivite pe caldura asta, le mananci reci, din frigider!

babi5 1

06.10.2014, 14:09

F

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheese Souflle